10 років Шкільному лісництву

Вже минуло 10 років відтоді, як при Смілянському лісництві ДП «Смілянський лісгосп» було створене шкільне лісництво. За плечима вже багато здобутків і перемог. Юні лісівники, учні Балаклеївської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 2, є активними учасниками екологічних акцій та природничих конкурсів. Малюнки та творчі роботи дітей неодноразово були відзначені грамотами та цінними подарунками в акції «Майбутнє лісу в твоїх руках». Мають школярі й численні відзнаки у Всеукраїнському конкурсі «Новорічний подарунок» та багато інших.

Але головним є те, вважає керівник шкільного лісництва Надія Володимирівна Мінченко, що сім випускників школи своє професійне життя пов’язали з лісництвом. Троє з них уже сьогодні працюють у Смілянському лісництві, решта продовжує здобувати освіту у вищих навчальних закладах.

Та це і не дивно. Адже на уроках в лісництві учні здобувають спеціальні знання та розвивають практичні вміння. Діти вчаться живцювати декоративні рослини, доглядати за ними; із власного досвіду знають, що таке бусольна зйомка, як вирощується шкілка новорічних ялинок, як заготовлюється насіннєвий матеріал лісових культур. З великим інтересом школярі вивчають сучасну технологію вирощування лісової культури дуба звичайного як садивного матеріалу із закритою кореневою системою.

Тож і десятирічний ювілей святкували разом. Учні підготували святковий концерт. Шкодич Олександр Степанович головний лісничий ДП «Смілянський лісгосп» вручив подарунок – кольоровий принтер. А насамкінець дітей чекав приємний сюрприз – солодкий стіл від Смілянського лісництва .

Як завжди відвідини шкільного лісництва для вихованців – то очікувана радість.

Кiлькiсть переглядiв: 237

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.